Ο Τούρκος υπ. Άμυνας απειλεί την Αθήνα: Στείλτε τους 8 το ταχύτερο δυνατό πίσω

Νέα οργισμένα μηνύματα προς την Αθήνα στέλνει η Άγκυρα αμέσως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην χώρα. Τη σκυτάλη αυτή την φορά πήρε ο υπουργός Αμυνας της γειτονικής χώρας, Φικρί Ισίκ, ο οποίος χαρακτήρισε πολιτική απόφαση την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών και εξέφρασε την απόλυτη απογοήτευσή του για την κρίση του Αρείου Πάγου. Ταυτόχρονα άφησε σαφείς αιχμές, για την στάση που τηρεί η Ελλάδα απέναντι στην τρομοκρατία.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, δεν ήταν δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική», δήλωσε ο κ. Ισίκ, σε εκδήλωση που έγινε σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε αναφερόμενος στους 8 αξιωματικούς που είχαν διαφύγει από τη γειτονική χώρα μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος φθάνοντας με ελικόπτερο στην Ελλάδα, όπου ζήτησαν άσυλο ότι «περιμένουμε ότι η γειτονική μας χώρα Ελλάδα θα τους επιστρέψει στην Τουρκία το ταχύτερο δυνατό», .

«Πρέπει να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης. Αν είναι αθώοι, θα απαλλαγούν. Αν είναι ένοχοι, θα λάβουν την τιμωρία τους. Δυστυχώς όμως, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, μετά από δίκη μηνών, είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, είναι μία πολιτική απόφαση. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιστραφούν 8 άνθρωποι που ενεπλάκησαν στη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος;», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Αμύνης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και κατηγόρησε την Ελλάδα για την στάση που τηρεί στο θέμα της τρομοκρατίας και ιδαίετρα τη στάση της απέναντι στο PKK.

«Ξέραμε μέχρι τώρα τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο PKK και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα μέχρι τώρα. Με αυτή την απόφαση, η Ελλάδα αποκάλυψε πόσο λανθασμένη είναι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι μία άδικη απόφαση και καλούμε την Ελλάδα να τη διορθώσει το ταχύτερο δυνατό και να επιστραφούν αυτοί οι 8 στην Τουρκία», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.