Γερμανός ΥΠΕΞ για Τραμπ: Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια ταραγμένη περίοδο

Με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για μια ταραγμένη περίοδο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, τονίζοντας πως ο παλαιός κόσμος του 20ου αιώνα τελείωσε μια για πάντα.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, υπογραμμίζει: «Ποιες αντιλήψεις της (παγκόσμιας) τάξης θα επικρατήσουν τον 21ο αιώνα, πώς θα μοιάζει ο κόσμος του αύριο, τίποτε δεν ακόμη καθοριστεί, όλα είναι εντελώς ανοιχτά».

Ο Στάινμαγερ, ο οποίος τον Αύγουστο δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «κήρυκας του μίσους» σημειώνει ότι κάποια μέλη της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ κατανοούν τη σημασία των συμμάχων όπως είναι η Γερμανία.

«Το ξέρω, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια ταραγμένη περίοδο, απρόβλεπτη και γεμάτη αβεβαιότητα», δήλωσε ο Στάινμαγερ.

«Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε στην Ουάσιγκτον προσεκτικούς ακροατές, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ακόμα και οι μεγάλες χώρες χρειάζονται συμμάχους σε αυτόν τον κόσμο», πρόσθεσε.

Τέλος αναφέρει  ότι το ελεύθερο εμπόριο και η διατλαντική συνεργασία για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας είναι το κλειδί για το Βερολίνο.