Άμεση συνάντηση Μέρκελ - Τραμπ θέλουν οι Γερμανοί

Την άμεση συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιθυμούν οι περισσότεροι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Emnid για την εφημερίδα Bild, αναφέρει ότι το 57% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι επιθυμούν να συναντηθεί η Καγκελάριος με τον 45ο Αμερικανό Πρόεδρο το συντομότερο δυνατόν. Αντίθετα, το 33% τάσσεται ενάντια σε αυτό το ενδεχόμενο.

Στην ίδια δημοσκόπηση, πάνω από το 70% εκτιμά ότι η προεδρία του Τραμπ θα έχει πιθανόν αρνητικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις, ενώ το 16% υποστηρίζει το αντίθετο.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ακόμη ότι τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό χάνουν το καθένα 1%. Τα ποσοστά τους ανέρχονται πλέον σε 37% και 21%, από 38% και 22% αντίστοιχα που καταγράφονταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας.

Αντίθετα η Αριστερά (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν από 1% και, αν γίνονταν εκλογές σήμερα, θα ελάμβαναν 10% και 6% αντίστοιχα.

To ξενοφοβικό-αντιευρωπαϊκό λαϊκιστικό ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» παραμένει στο 12% και σταθεροποιείται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των εκλογέων μετά τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες.

Τα ποσοστά των Πράσινων παραμένουν αμετάβλημα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας, δηλαδή στο 10%. Άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 4% των Γερμανών ψηφοφόρων.