Το Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Πούτιν και το μήνυμά του στον Ομπάμα

Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε την “αδελφική υποστήριξή” της χώρας του προς τον λαό της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

H επιστροφή της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στον έλεγχο της Μόσχας είναι σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Ρωσίας, δήλωσε στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Η αγάπη για την πατρίδα είναι από τα πιο εμψυχωτικά συναισθήματα και φανερώνεται πλήρως στην αδελφική υποστήριξη μας προς τον λαό της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης όταν επέλεξαν να επιστρέψουν σπίτι”, σημείωσε ο Πούτιν.

Στο μήνυμά του ο Πούτιν έστειλε μήνυμα και προς τον Ομπάμα, σημειώνοντας ότι η Μόσχα ψάχνει για την ισότητα στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων το επόμενο έτος.

Ταυτόχρονα, θύμισε στον Ομπάμα, πως το επόμενο έτος είναι η 70η επέτειος της νίκης επί του Χίτλερ, ως σύμμαχοι “μαχόμενοι ώμο με ώμο”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πούτιν και συνέχισε

“Στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο Ρώσος αρχηγός του κράτους τόνισε ότι το επόμενο έτος και για τις δύο χώρες θα σηματοδοτήσει την 70η επέτειο της νίκης, για την  οποία είχαν πολεμήσει ώμο με ώμο ως σύμμαχοι του συνασπισμού αντι-Χίτλερ”.

Η δήλωση

“Η ιστορική ημερομηνία είναι μια υπενθύμιση της ευθύνης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και της σταθερότητας με τον ιδιαίτερο ρόλο τους να έγκειται στην αντίσταση των παγκόσμιων προκλήσεων και απειλών”.