Ανακαλούνται όλοι οι Τούρκοι δάσκαλοι στο Πακιστάν με εντολή Ερντογάν

Τη βαθιά ανησυχία της εκφράζει η ένωση Διεθνών Σχολείων και Κολεγίων PakTurk, έπειτα από την εντολή που έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ανάκληση όλων των Τούρκων καθηγητών που βρίσκονται στο Πακιστάν.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, η ξαφνική απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης ζητά από Τούρκους δασκάλους και τις οικογένειές τους, συνολικά περίπου 450 ανθρώπους, να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός τριών ημερών, πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα και μετά την μη έγκριση του αιτήματός τους για παράταση της βίζας τους.

Η ένωση, πάντως, διαβεβαιώνει όλους τους μαθητές και τους γονείς τους ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους στα ιδρύματα της PakTurk σε όλο το Πακιστάν θα συνεχίσουν.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν, η Κυβέρνηση έδωσε εντολή σε όσους υπηκόους σχετίζονται με την PakTurk να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο Ερντογάν είχε καλέσει την πακιστανική Κυβέρνηση να τερματίσει τη λειτουργία των θεσμών που ελέγχονται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την “ενορχήστρωση” του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.