Ο Ερντογάν εκτοξεύει νέες απειλές: Η Ευρώπη δεν θα ξέρει τι να κάνει με 3 εκατ. πρόσφυγες

Με ακύρωση της συμφωνίας για το Προσφυγικό απειλεί και πάλι ο Ερντογάν, απειλώντας ότι στην περίπτωση που ανοίξουν τα σύνορα της Τουρκίας, η Ευρώπη δεν θα ξέρει τι να κάνει με 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που θα πατήσουν στα εδάφη της.

Τις παραπάνω προκλήσεις μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera όπου ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά το αίτημα της χώρας του και την υπόσχεση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες των προσφύγων. Ωστόσο αυτό δεν έχει εκπληρωθεί μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα ο “Σουλτάνος” να χρησιμοποιεί τις γνωστές πια, απειλητικές μεθόδους του.

«Η Ευρώπη μας έχει δώσει 250-300 εκατ. ευρώ», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι το χρονικό περιθώριο που έχει η ΕΕ για το θέμα της βίζας είναι μέχρι το τέλος του 2016.

Την ίδια ώρα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώνει ότι η Άγκυρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ολοκλήρωση των όρων της συμφωνίας, καθώς μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου παραβιάζονται μαζικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ γίνεται συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας για το Προσφυγικό και η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εισέλθουν μέσω του Αιγαίου στη ελληνική επικράτεια, τη στιγμή που τα σύνορα προς την Ευρώπη παραμένουν κλειστά.

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις, καθώς ήδη με τους τουλάχιστον 60.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες το κλίμα είναι τεταμένο.