Τα γύρισε ο Τραμπ: Οι "άδικοι" διαδηλωτές έγιναν τώρα "παθιασμένοι"

«Μόλις ολοκλήρωσα μια πολύ ανοικτή και επιτυχημένη προεδρική εκλογική αναμέτρηση. Τώρα οι επαγγελματίες διαδηλωτές, τους οποίους υποκινούν τα ΜΜΕ, διαδηλώνουν. Πολύ άδικο!».

Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ, παρακολουθώντας απογοητευμένους Αμερικανούς να διαδηλώνουν στους δρόμους της χώρας για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως φαίνεται όμως, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του τον συμβούλευσαν να δώσει μια πιο “προεδρική” απάντηση για τις διαμαρτυρίες των πολιτών κι έτσι το νέο του μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Μου αρέσει το γεγονός ότι οι μικρές ομάδες διαδηλωτών χθες το βράδυ επέδειξαν πάθος για την υπέροχη χώρα μας. Θα ενωθούμε όλοι μαζί και θα σταθούμε περήφανοι».

Οι Αμερικανοί που ήταν αντίθετοι σε μια προεδρική θητεία του Τραμπ πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σε τουλάχιστον οχτώ πόλεις, εκφράζοντας ανησυχίες ότι με τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό στην εξουσία θα πληγούν τα πολιτικά δικαιώματά τους.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι ακραίες θέσεις του για τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες και άλλως ομάδων, μαζί με την υποστήριξη που έχει από την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες ακραίες ρατσιστικές ομάδες– θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη μισαλλοδοξία, με θύματα τις μειονότητες.