Άγκυρα: Δύο βομβιστές ανατινάχθηκαν για να μην τους συλλάβουν - Μετέφεραν 200 κιλά εκρηκτικά

Μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, δύο βομβιστές αυτοκτονίας ενεργοποίησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που μετέφεραν σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα.

Οι αρχές αφού τους εντόπισαν και κάλεσαν να παραδοθούν, οι βομβιστές ανατινάχθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, μεταδίδουν το CNN Türk κι άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού μεταδίδει πως οι δύο επίδοξοι βομβιστές προετοίμαζαν μία επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Άγκυρας η τουρκική αστυνομία είχε πληροφορίες για την επικείμενη επίθεση των τρομοκρατών από το βράδυ της Παρασκευής.

«Ένας από τους υπόπτους έχει αναγνωριστεί. Ο δεύτερος μάλλον είναι γυναίκα. Πιθανόν να υπάρχει και τρίτος ύποπτος αλλά αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NTV.

Κατά πληροφορίες οι δύο τρομοκράτες μετέφεραν 200 κιλά δυναμίτιδας στο αυτοκίνητό τους.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας υποστήριξε ότι δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πού σκόπευαν να χτυπήσουν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατά τον ίδιο προσπάθησαν να «μεταμφιεστούν» βάζοντας τουρκικές σημαίες, που είχαν αγοράσει πριν από δύο ημέρες στο αυτοκίνητό τους.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι αν και δεν είναι γνωστό αν ήταν «μοναχικοί λύκοι» ή μέλη τρομοκρατικής ομάδας, οι αρχές εκτιμούν ότι είναι πιθανή η εμπλοκή του ΡΚΚ.

“Αν και η σύνδεση με τους Κούρδους του PKK δεν είναι βέβαιη, οι ενδείξεις υποδηλώνουν πως o Αrslan ενδέχεται να έχει σχέση με την οργάνωση” δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.