Ομπάμα: Όσοι δεν ψηφίσουν, θα δώσουν ψήφο υπέρ του Τραμπ

Σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει όσες ψήφους γίνεται υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε στους Αμερικανούς ότι το να μην ψηφίσουν στις 8 Νοεμβρίου θα οδηγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη θέση της προεδρίας των ΗΠΑ, ο οποίος «δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα» για την θέση του επικεφαλής της χώρας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Steve Harvey Morning Show” που μεταδόθηκε την Τετάρτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Εάν δεν ψηφίσετε, θα πρόκειται για μια ψήφο υπέρ του Τραμπ. Εάν ψηφίσετε υπέρ του υποψηφίου ενός κόμματος που δεν έχει καμία πιθανότητα να νικήσει στις εκλογές, θα πρόκειται για μια ψήφο υπέρ του Τραμπ» πρόσθεσε ο Ομπάμα, μιλώντας εμμέσως για τον Γκάρι Τζόνσον (φιλελεύθερος) και τη Τζιλ Στάιν (κόμμα των Πρασίνων).

«Όλα όσα πετύχαμε εδώ και 8 χρόνια διακυβεύονται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση» τόνισε ο Αμερικανός ηγέτης προσπαθώντας να πείσει τους Αμερικανούς να υποστηρίξουν την Κλίντον.

«Δεν θέλω να παραμείνετε στα σπίτια σας και να σκέφτεστε ότι είναι λιγότερο σημαντικό σε σύγκριση με το 2008 και το 2012» υπογράμμισε ο Ομπάμα, προειδοποιώντας τους ψηφοφόρους για τον Ντόναλντ Τραμπ «που δεν ελέγχει τα σημαντικά δεδομένα που πρέπει να γνωρίζει κανείς εάν θέλει να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ».