Ουάσινγκτον: Πέντε νεκροί από πυρά σε εμπορικό κέντρο - Αγνοείται ο δράστης

Σκηνές τρόμου και πανικού διαδραματίστηκαν σε εμπορικό κέντρο της Ουάσινγκτον, όταν ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 19.30 τοπική ώρα Παρασκευής (06.30 το πρωί στην Ελλάδα) στο Cascade Mall, στο Μπέρλινγκτον.

Αρχικά οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων ήταν συγκεχυμένες, ωστόσο μερικές ώρες αργότερα η αστυνομία ανέφερε ότι οι νεκροί είναι πέντε, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας.

Οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη ο οποίος διέφυγε πεζός, ζητώντας παράλληλα από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία δημοσίευσε μια φωτογραφία του φερόμενου ως υπόπτου, που κατέγραψε μια κάμερα ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της τροχαίας της πολιτείας, Μαρκ Φράνσις, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι ο δράστης είναι “ένας ισπανόφωνος άνδρας που φορούσε γκρι ρούχα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ύποπτος εθεάθη για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός σε αυτοκινητόδρομο που περνά κοντά από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον, μια πόλη μεταξύ του Σιάτλ και των καναδικών συνόρων.

“Αναζητούμε τον ύποπτο και στοιχεία”, πρόσθεσε ο Φράνσις, ο οποίος ανήρτησε τη φωτογραφία του υπόπτου. “Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι”, ανέφερε.

Φωτογραφία του CNN με τον χάρτη όπου σημειώθηκε το αιματηρό σκηνικό. Την ώρα της δημοσίευσης, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 4 νεκρούς.

Όπως μεταδίδει το NBC, η τροχαία της πολιτείας εκτιμά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έζησαν στιγμές χάους την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Μία από αυτούς, η Μπράντι Μοντρέιλ, δήλωσε στο CNN ότι βρισκόταν στον κινηματογράφο, όταν τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να φύγουν. «Δεν ήξερα τίποτα. Μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε αμέσως όλοι». Αρχικά σκέφτηκε ότι πρόκειται για άσκηση ασφαλείας. «Αμέσως όμως σκέφτεσαι τι έγινε στην Ορόρα, στο Κολοράντο, και αρχίζεις να κινείσαι πιο γρήγορα», είπε αναφερόμενη στους πυροβολισμούς σε κινηματογράφο το 2012, με 12 νεκρούς.

Βγαίνοντας έξω, είδε πολλά περιπολικά, αλλά όχι αστυνομικούς. «Δεν ξέραμε αν ήταν πυρκαγιά, οπότε ψάχναμε για καπνό. Μετά εμφανίστηκαν αστυνομικοί και μας ρωτούσαν αν είδαμε κάτι. Ένας μας φώναζε να φύγουμε γρήγορα».