Times: Πρόσωπο της χρονιάς η Αγκελα Μέρκελ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τη «Σιδηρά Κυρία» της Ευρώπης, Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ανακήρυξε η βρετανική εφημερίδα The Times, ως το Πρόσωπο της Χρονιάς.

Η επιλογή της γερμανίδας Καγκελαρίου έγινε για τον κεντρικό ρόλο της στην διατήρηση της σταθερότητας στην ευρώπη στη χρονική συγκυρία της ρωσικής επιθετικότητας στην ανατολική Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Μέρκελ, που μέχρι το 2016 θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει για τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία, επελέγη για την συμβολή της στην εγκαθίδρυση του διαλόγου μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν με τη Δύση, μετά την απόσχιση της Κριμαίας.

«Η Μέρκελ είναι μια σπουδαία Ευρωπαία πολιτικός και μια από τις πιο σημαίνουσες γυναίκες στον κόσμο. «Είναι η γυναίκα που χρειαζόμαστε σε ένα κόσμο γεμάτο από επικίνδυνους άντρες και αξίζει το χειροκρότημα μας. Κανείς άλλος αρχηγός κράτους δεν έχει τόσο συχνές επαφές με τον Ομπάμα και τον Πούτιν και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του υπόλοιπου κόσμου και των ΗΠΑ» τόνισαν χαρακτηριστικά οι Times.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64114656