"Βούλιαξε" η Βόρεια Κορέα από τις βροχές - Νεκροί και αγνοούμενοι (φωτό)

Ανυπολόγιστες είναι η καταστροφές στη Βόρεια Κορέα από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν μεγάλο μέρος της επικράτειας. Η καταιγίδα κράτησε σχεδόν τέσσερις ημέρες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο ποταμός Τουμέν που βρίσκεται στα σύνορα με την Κίνα και τη Ρωσία ανέβηκε σε ύψη-ρεκόρ, “καταπίνοντας” τεράστιες περιοχές και οικισμούς.

Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει ότι από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 60 άνθρωποι, ενώ πάνω από 44.000 έμειναν άστεγοι (το 5% του τοπικού πληθυσμού), καθώς τα σπίτια τους βρέθηκαν κυριολεκτικά κάτω από το νερό. Παράλληλα, πάνω από 9.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ πάνω από 24.000 στρέμματα γης έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

Όπως υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές, πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της χώρας, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 169 ανθρώπων που είχαν χαθεί από τις καταιγίδες που είχαν ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2012.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση έχει στείλει στην περιοχή το στρατό, προκειμένου να συνεισφέρει στην αποκατάσταση των  ζημιών.

Η φοβερή κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο όπως και στην επικοινωνία.