Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι κοκαΐνης στην Κολομβία

Πάνω από δύο τόνοι κοκαΐνης, που πιστεύεται πως ανήκαν στη συμμορία Clan del Golfo, κατασχέθηκαν χθες στη νότια Κολομβία, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας. «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού κατέσχεσαν 2.262 κιλά υδροχλωρικής κοκαΐνης σε διάφορες επιχειρήσεις στον νότιο Ειρηνικό», ανέφερε το επιτελείο σε ανακοίνωσή του.

Η πρώτη κατάσχεση έγινε σε πλοίο, το οποίο «δεν ήταν καταγεγραμμένο στον νηογνώμονα» της χώρας, είχε πλήρωμα τεσσάρων Κολομβιανών, και έπλεε ανοικτά της επαρχίας Ναρίνιο, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό. Σε αυτό βρέθηκαν 37 πακέτα με συνολικά 1.500 κιλά ναρκωτικών, που επρόκειτο να μεταφερθούν στην κεντρική Αμερική.

Μονάδες της δύναμης δίωξης ναρκωτικών κατέσχεσαν επίσης 21 πακέτα που περιείχαν 762,5 κιλά κοκαΐνης σε μια γεωργική περιοχή στον δήμο του Τουμάκο, επίσης στην επαρχία Ναρίνιο. Τα ναρκωτικά αυτά προορίζονταν για την κεντρική Αμερική καθώς και για τις ΗΠΑ. Συνολικά, αυτή την εβδομάδα το Πολεμικό Ναυτικό της Κολομβίας κατέσχεσε πάνω από τρεις τόνους υδροχλωρικής κοκαΐνης.