Ρίο 2016: Διάσημοι σεφ μοιράζουν στους φτωχούς, το φαγητό που περισσεύει από το Ολυμπιακό Χωριό

Πάντα το νόμισμα έχει δυο όψεις, τρανή απόδειξη αποτελεί η πόλη του Ρίο που διεξάγονται αυτή την στιγμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από την μια ο κόσμος που ζει στους ρυθμούς των Ολυμπιακών αγώνων,  και από την άλλη οι φτωχές συνοικίες του Ρίο.

Οι διοργανωτές έχουν δεχθεί σφοδρή κριτική, μιας και το κόστος των Αγώνων αγγίζει περίπου τα 12 δισ. ευρώ, την ώρα που η χώρα είναι «βουτηγμένη» σε μια τεράστια οικονομική κρίση.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, μια ομάδα διεθνών σεφ δίνει το παράδειγμα και δίνει άλλη πνοή στο Ολυμπιακό πνεύμα, ξεκινώντας προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος πείνας στο Ρίο.

Με εμπνευστές τον Ιταλό σεφ Massimo Botura και τον Βραζιλιάνο σεφ David Hertz, o στόχος είναι να μοιραστούν α περίπου 5.000 γεύματα στους φτωχούς της πόλης.

«Το Refettorio Gastromotiva θα λειτουργήσει μόνο με τα συστατικά που πρόκειται να πάνε χαμένα, όπως ”άσχημα” φρούτα και λαχανικά, ή γιαούρτι που θα λήξει σε δύο ημέρες, αν δεν το αγοράσουν», λέει ο σεφ Hertz στο Reuters.

«Θέλουμε την καταπολέμηση της πείνας και την παροχή καλού φαγητού», προσθέτει.

Το πρότζεκτ θα παρέχει παράλληλα επαγγελματική κατάρτιση σε επίδοξους σεφ, αρτοποιούς και σερβιτόρους.

Ο σεφ Botura εμπνεύστηκε την ιδέα από την πρωτοβουλία του Refetterio Ambrosiano, το 2015, όπου συγκέντρωσε 65 σεφ να μαγειρέψουν γεύματα, χρησιμοποιώντας υλικά από την World Expo του Μιλάνο.