Γενεύη: Μια γυναίκα πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα - Δεν ήθελε να ταξιδέψει ο άντρας της!

Την ώρα που το “φυλλοκάρδι” της Ευρώπης τρέμει έπειτα από τις συνεχείς αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις, μια γυναίκα διάλεξε να κάνει ένα απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα σε πτήση από τη Γενεύη με σκοπό να… αποτρέψει το ταξίδι που θα έκανε ο σύζυγός της.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, ο συναγερμός που σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο Κουαντρίν της πόλης οφείλετο τελικά σε φάρσα.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι σε μια συγκεκριμένη πτήση βρίσκεται ένα άτομο που είχε βόμβα. Οι αρχές έλαβαν άμεσα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο και παράλληλα προχώρησαν σε έρευνες με σκοπό να εντοπίσουν το άτομο που ήταν πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα.

Ελβετοί αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι από το οποίο είχε πραγματοποιηθεί η κλήση. «Εκεί βρήκαν μια γυναίκα, η οποία παραδέχθηκε ότι τηλεφώνησε στις αρχές και εξήγησε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να αποτρέψει τον άντρα της να ταξιδέψει”.

Το χρονικό

Η αστυνομία στην Γενεύη άρχισε σήμερα σειρά ελέγχων γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης έπειτα από πληροφορία που έλαβε για πιθανή απειλή.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για απειλητικό τηλεφώνημα. Την ίδια στιγμή, η αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο για τη συγκεκριμένη πληροφορία που προέρχεται από τη Γαλλία και ήταν η αιτία για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τον αερολιμένα Κουαντρίν.

“Η έρευνα θα καθορίσει τα γεγονότα, αλλά δεν είναι στο χέρι μας. Οι Γάλλοι ερευνητές θα συνεχίζουν να μας ενημερώνουν”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γενεύης, Γκιγιόμ Ζαντίγ, ενώ πρόσθεσε πως “κατάσταση στο αεροδρόμιο είναι ήρεμη”.

1

Προληπτικά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν γύρω από το αεροδρόμιο όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook.

Οπλισμένοι με πολυβόλα αστυνομικοί έκαναν περιπολίες γύρω από το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γαλλία.

2

Στη Γενεύη, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας οι περισσότερες είσοδοι του αεροδρομίου έκλεισαν. Οπλισμένοι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους στα χαρτιά των επισκεπτών, ωστόσο αξιωματoύχοι του αερολιμένα ανέφεραν ότι το αεροδρόμιο παραμένει ανοικτό και λειτουργεί κανονικά.