Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας: Ακύρωσε όλα τα τουριστικά πακέτα το Ιράν - Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία κατάφεραν ήδη καίριο πλήγμα στον τουρισμό της γείτονος χώρας που ήταν ήδη σε δυσχερή κατάσταση λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.’

Το Ιράν ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος. Ο υποδιευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης δήλωσε, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, ότι επτά πτήσεις προς την Τουρκία ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί. “Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα επαναλάβουμε τις πτήσεις όταν θα έχουμε νεώτερες πληροφορίες” δήλωσε. Οι αρχές ανακοίνωσαν ακόμη το σχέδιό τους για τον επαναπατρισμό 10.0000 Ιρανών από την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Ιρανούς.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους εξέδωσαν την ακόλουθη ταξιδιωτική οδηγία:

«H αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία ενημερώνει τους Βρετανούς που κατευθύνονται στην Τουρκία ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ είναι ανοιχτό. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη αναφορές για σποραδικούς πυροβολισμούς. H ασφάλεια στο Ατατούρκ είναι σημαντικά μειωμένη και οι κυβερνητικοί υπάλληλων των ΗΠΑ έχουν εντολή να μην ταξιδέψουν προς το εν λόγω αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας, οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ απαγορεύεται να εκτελούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας. Όλες οι αεροπορικές, ανεξαρτήτως σε ποια χώρα ανήκουν, απαγορεύεται να πετάξουν προς τις ΗΠΑ από την Τουρκία, είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτης χώρας.

Η συμβουλή προς τους Αμερικανούς είναι να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλή μέρη και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Να παρακολουθούν τα ΜΜΕ».

Στη φωτογραφία το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης