Eνέκρινε το ισραηλινό κοινοβούλιο έναν αμφιλεγόμενο νόμο, ο οποίος υποχρεώνει τις ΜΚΟ που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής τους από ξένες κυβερνήσεις να το δηλώνουν επισήμως. Ο νόμος, ο οποίος έχει, σύμφωνα με τους επικριτές του, στόχο τις οργανώσεις της αριστεράς που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, ψηφίστηκε με 57 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά, έπειτα από μια μακρά συζήτηση που έγινε στην Κνεσέτ.
Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι στόχος του νόμου είναι «να εμποδίσει μια παράλογη κατάσταση στην οποία ξένα κράτη ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις του Ισραήλ χρηματοδοτώντας τις ΜΚΟ, χωρίς να το γνωρίζει ο ισραηλινός λαός» και πρόσθεσε στην σελίδα του στο Facebook μετά την τελική ψηφοφορία ότι «σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της αριστεράς, η έγκριση του νόμου θα αυξήσει τη διαφάνεια, θα συμβάλει στο να γίνει ένας διάλογος που θα αντανακλά την ισραηλινή κοινή γνώμη και θα ενισχύσει τη δημοκρατία».
Ωστόσο για τον επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτσογκ ο νόμος αυτός αποτελεί «το βλαστάρι του φασισμού που ανθεί στο Ισραήλ». Επίσης για τον επικεφαλής των αραβοϊσραηλινών κομμάτων στο ισραηλινό κοινοβούλιο, Άιμαν Όντεχ, επιδιώκει να «εκφοβίσει και να εξαφανίσει τις λίγες οργανώσεις που αντιδρούν και μάχονται στη δημόσια σφαίρα για την ίση» μεταχείριση των Αράβων.
Ο νόμος δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στις οργανώσεις της αριστεράς, αλλά θα μπορεί να εφαρμοστεί σε 25 ΜΚΟ. Την ίδια ώρα οι ΜΚΟ της δεξιάς, όπως για παράδειγμα αυτές που υποστηρίζουν την ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης, τείνουν να εξαρτώνται από ιδιωτικές δωρεές, τις οποίες δεν αφορά ο νόμος.