Oι τρελοί πανηγυρισμοί των Πορτογάλων - Ξεχύθηκαν στους δρόμους

Η κατάκτηση του Euro από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος έβγαλε στους δρόμους εκατομμύρια εκστασιασμένους Πορτογάλους.

Περίμεναν δεκαετίες ολόκληρες για να πάρουν αυτή την χαρά και τελικά ήρθε την ιστορική μέρα της 10ης Ιουλίου του 2016, με την εθνική Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος, του Κριστιάνο Ρονάλντο και των άλλων παικτών να νικάει 1-0 την Γαλλία μέσα στην έδρα της και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

kosmos5_8

Όπως ήταν λογικό, αυτή η τεράστια επιτυχία ώθησε εκατομμύρια Πορτογάλους να ξεχυθούν στους δρόμους για να γιορτάσουν με την ψυχή τους, με όλες τις πόλεις της Πορτογαλίας αλλά και αρκετές στην Ευρώπη να βάφονται σε κόκκινο και πράσινο χρώμα.

kosmos_22

Η οικονομική πίεση του πορτογαλικού λαού τα τελευταία χρόνια έκανε μια μικρή παύση με τη λήξη του EURO.

kosmos1_4

Τα προβλήματα πήγαν στην άκρη για να υποδεχθεί ο κόσμος τους θριαμβευτές της Γαλλίας.

LISBON, PORTUGAL - JULY 10: Portuguese supporters cheer their national team while watching the match against France for the final of UEFA Euro 2016 on a giant screen set up in Praca do Comercio on July 10, 2016 in Lisbon, Portugal. Eder scored the winning goal in extra time and Portugal won Euro 2016. (Photo by Horacio Villalobos - Corbis/Corbis via Getty Images)

Ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του αφιέρωσαν το τρόπαιο στον κόσμο, που όπως χαρακτηριστικά είπαν οι περισσότερο, το είχαν τόσο πολύ ανάγκη.

kosmos6

kosmos7_4

kosmos8