Οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του ο δράστης της επίθεσης στο Ντάλας

Ένα οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του ο Μάικα Τζόνσον, ο Αφροαμερικανός που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στο Ντάλας, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, “στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του υπόπτου, η αστυνομία βρήκε υλικό που χρησιμεύει στην κατασκευή βομβών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, τουφέκια, πυρομαχικά και ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τακτικές μάχης».

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν από το Νοέμβριο του 2013 ως τον Ιούλιο του 2014.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο Τζόνσον που εκτός από τους πέντε άτυχους αστυνομικούς τραυμάτισε άλλους εννέα, δεν είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα, σημειώνοντας ότι έδρασε μόνος του.

«Σε αυτό το στάδιο, φαίνεται ότι ήταν ένας μόνο ο δράστης και δεν είχε διασυνδέσεις ούτε είχε εμπνευστεί, βάσει αυτού που γνωρίζουμε, από κάποιο διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζόνσον πριν σκοτωθεί, είπε κατά τις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και ενώ είχε ταμπουρωθεί σε ένα γκαράζ ότι ήθελε να σκοτώσει ιδιαίτερα λευκούς αστυνομικούς, δηλώνοντας οργισμένος για τις φονικές επιθέσεις κατά Αφροαμερικανών.