Στις 9 Σεπτεμβρίου η ανακοίνωση του διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον

Στη σκιά των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για την ιστορική αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της χώρας ανακοίνωσε ότι ο διάδοχος του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση για την λήξη της προθεσμίας ήταν η 2α Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος, οι υποψήφιοι για την ηγεσία των Συντηρητικών και άρα την Πρωθυπουργία της Βρετανίας, θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή 1922 αναφέρει ότι “προκειμένου να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμετοχή των μελών μας, συνιστούμε η ημερομηνία της ανακοίνωσης του ηγέτη να είναι η 9η Σεπτεμβρίου 2016”, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο λόγος που η λήξη της προθεσμίας για την ανακοίνωση του νέου Πρωθυπουργού θα καθυστερήσει μια εβδομάδα.

Ο πρώτος υποψήφιος διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον

Το πρώτο όνομα στη λίστα με τους διαδόχους του Ντέιβιντ Κάμερον για την πρωθυπουργία της Βρετανίας είναι εκείνο του Στίβεν Κραμπ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι χρειάζεται σταθερότητα και πρέπει να γίνει κατανοητή η διάσταση της κατάστασης μετά το Brexit.

Ο 43χρονος Κραμπ, ο οποίος έχει τη στήριξη από 3 βουλευτές, σημείωσε ότι θέλει να δει τις ερχόμενες ημέρες έναν υποψήφιο με ξεκάθαρο πλάνο ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα για τη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες αλλά και να διατηρηθεί η ενότητα στη χώρα.

«Και αυτό, ναι, σημαίνει συνεργασία με την (Πρωθυπουργό της Σκωτίας) Νίκολα Στέρτζον και να επιμείνουμε στην ενότητα. Γιατί δεν πρόκειται πια για κομματική αλλά για εθνική ενότητα», πρόσθεσε ο Κραμπ.

Σημειώνεται βέβαια ότι ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ο οποίος τάχθηκε υπέρ του Brexit και η Υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι, είναι δύο από τα πιο δημοφιλή ονόματα για την ηγεσία των Συντηρητικών. Στη λίστα με τους υποψήφιους Πρωθυπουργούς προστίθενται επίσης ο Υπουργός Υγείας, Τζέρεμι Χαντ, ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Λίαμ Φοξ καθώς και η Αντζελα Λίντσομ.