Γιατί η Βικτόρια Μπέκαμ "τα μάζεψε" σε ό,τι αφορά τη σχέση Βρετανίας-ΕΕ; 

Πού να το φανταστεί η Βικτόρια Μπέκαμ ότι μετά από 20 χρόνια θα γίνονταν θέμα οι απόψεις της ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την απόφαση του συζύγου της να αποκαλύψει ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, τοποθετήθηκε δημόσια και η ίδια.

Ο λόγος είναι ότι στο παρελθόν, το 1996, όταν ακόμη ήταν μέλος των πρώην Spice Girl σε συνέντευξη στον Spectator εξέφρασε τις απόψεις της ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το σύνολο του ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού σχεδίου είναι γελοίο. Είμαστε πατριώτες. Το ενιαίο νόμισμα είναι εξοργιστικό», είχε πει τότε η Posh και συνέχισε: «Θέλουμε το κεφάλι της βασίλισσας, ή του βασιλιά αν είχαμε βασιλιά, στα νομίσματά μας». «Ήταν ένα φοβερό τέχνασμα στον βρετανικό λαό», είχε πει η Βικτόρια, δηλώνοντας εξοργισμένη από «την αναίδεια των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες. Οι ευρωγραφειοκράτες καταστρέφουν κάθε κομμάτι της εθνικής ταυτότητας και της ατομικότητας».

Φυσικά, οι τότε δηλώσεις της σχεδιάστριας ανασύρθηκαν από το στρατόπεδο της καμπάνιας που υποστηρίζει την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ και έτσι αναγκάστηκε να κάνει δημόσια δήλωση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Σε απάντηση στην εκστρατεία leave.eu που σήμερα προσπάθησαν να επαναφέρουν δηλώσεις που έγιναν 20 χρόνια πριν για τον αν θα κρατήσουμε ή θα χάσουμε τη λίρα. Έχω να δηλώσω ότι τα σχόλιά μου δεν αφορούσαν στο δημοψήφισμα και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά με αυτό τον τρόπο. Πιστεύω στην χώρα μου, πιστεύω σε ένα μέλλον για τα παιδιά μου όπου είμαστε δυνατοί μαζί και υποστηρίζω την εκστρατεία για την παραμονή».

Δείτε την άποψη του άντρα της εδώ