Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση στο Euro, απετράπη την τελευταία στιγμή - Συνελήφθη ένας άνδρας

Ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένη από την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στο Ορλάντο, τώρα στη Γαλλία λίγο έλειψε να επαναληφθεί παρόμοιο φονικό σκηνικό.

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν στο “παρά πέντε” έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να ετοίμαζε “χτύπημα” στο Euro. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του ήταν οπαδοί, με την επίθεση να έχει προγραμματιστεί λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα Αγγλίας – Ουαλίας.

Πηγή από την αστυνομία κάνει λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά περισσότερες πληροφορίες.

Το μόνο στοιχείο που διέρρευσε, ήταν ότι οι βελγικές αρχές έστειλαν σήμα στους Γάλλους πριν από περίπου 10 μέρες σχετικά με το ταξίδι δύο ανδρών από τη Συρία και τη Γαλλία. Σύμφωνα με το Βέλγιο, οι δυο τους θα περνούσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα με πλοίο μαζί με άλλους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σκοπός τους ήταν να οργανώσουν τρομοκρατική επίθεση στο Euro.

Εκείνο που δυσκολεύει ιδιαίτερα τις αρχές ώστε να προστατεύσουν επαρκώς τους πολίτες κατά τη διάρκεια του κορυφαίο ποδοσφαιρικού γεγονότος, είναι ότι σε όλη τη Γαλλία αναμένεται να ταξιδέψουν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια οπαδοί.