Ο Ποντίφικας απέρριψε δωρεά του Αργεντινού Προέδρου λόγω... 666

Τρεις αριθμοί -καθόλου τυχαίοι- στάθηκαν αφορμή ώστε ο Πάπας Φραγκίσκος να απορρίψει τη δωρεά που έκανε ο Πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι.

Ο λόγος είναι ότι το ποσό περιείχε το “666”, κάτι που προφανώς δεν άρεσε καθόλου στον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο κεντροδεξιός Μάκρι, τον προηγούμενο μήνα έκανε δωρεά 16.66.000 πέσος (περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια) στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Scholas Occurentes, το οποίο στηρίζεται από τον Ποντίφικα.

Όπως αναφέρει το Vatican Insider (έκδοση της La Stampa για τα παπικά ζητήματα) ο Πάπας Φραγκίσκος με επιστολή του προς το ίδρυμα ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα. Σε ένα υστερόγραφο σημείωνε «Δεν μου αρέσει το 666».

Η απόρριψη αυτή του Πάπα, δεν είναι η αρχή της κόντρας του με τον Μάκρι, καθώς οι δύο άνδρες έχουν εκφράσει αρκετές φορές τις διαφωνίες τους σε πολιτικές συζητήσεις, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ωστόσο η ενόχληση του Ποντίφικα ενισχύθηκε όταν τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής (απ΄όπου κατάγεται και ο ίδιος) παρουσίασαν την δωρεά του Προέδρου της χώρας ως ένα σημάδι ότι οι σχέσεις των δύο έχουν αρχίσει να βελτιώνονται.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι η επιστροφή της δωρεάς προκάλεσε πικρία. «Δεν υπάρχει έχθρα με τον πρόεδρο», δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Σουζάνα Μαλκόρα, μετά από τη συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, τη Δευτέρα.

Από την άλλη, επικριτές του Μάκρι σχολιάζουν ότι η απόρριψη της δωρεάς δείχνει την αποστροφή του Πάπα για τα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε ο πρόεδρος της Αργεντινής.