Τουρκία: Τέσσερις οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση - Το PKK "βλέπει" η Άγκυρα (βίντεο)

Τέσσερις είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 30 οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, έξω από αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Midyat, στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν. Δύο εκ των θυμάτων είναι πολίτες και δύο αστυνομικοί.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, ενώ εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα δείχνουν πυκνό καπνό να βγαίνει από το κτίριο με την πρόσοψή του να έχει καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN-Türk, όχημα γεμάτο εκρηκτικά προσπάθησε να παραβιάσει οδόφραγμα ασφαλείας έξω από το αστυνομικό τμήμα, προτού αστυνομικοί ανοίξουν πυρ εναντίον του οδηγού ο οποίος φέρεται να πυροδοτούσε εκείνη τη στιγμή τον βομβιστικό μηχανισμό.

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους και οι τουρκικές αρχές “βλέπουν” πίσω από την επίθεση το PKK.

«Ο δράστης της επίθεσης αυτής είναι η φονική οργάνωση ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν)», τόνισε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους ο οποίος μόλις επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη τραυματίες της χθεσινής επίθεσης σε ιστορική συνοικία της πόλης.«Ευτυχώς τα μέτρα ασφαλείας επέτρεψαν να αποφευχθεί ένας ακόμη μεγαλύτερος απολογισμός», δήλωσε ο Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για «πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών». «Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ισχυρή», πρόσθεσε.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη καμία οργάνωση.

Το νέο χτύπημα σημειώνεται μία μόλις ημέρα μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, και τραυμάτισε άλλους 36.

Φωτογραφίες από την επίθεση, όπως τις ανέβηκαν από χρήστες του Τwitter:

 

αστυνομικο2

αστυνομικο4

αστυνομικο

ημαία.

Mardin / Midyat

İlçe emniyet müdürlüğü binasındaki hasar..pic.twitter.com/H9mRUkiLq9

Mardin / Midyat

ilk bilgilere göre en az 30 yaralı var.

Can kaybı hakında kesin olmayan bilgiler mevcut.pic.twitter.com/LzZvwdDH1i

View image on Twitter

Mardin / Midyat

İlçe emniyet müdürlüğü binası ciddi hasar almış durumda.pic.twitter.com/LyLUSFkwfE

Mardin / Midyat

İlçe emniyet müdürlüğü binasındaki hasar..pic.twitter.com/H9mRUkiLq9

View image on Twitter

6 -Askere Sur’daki gibi tankla topla kentsel dönüşüm demek!pic.twitter.com/nDhzD6oVqE

7- tasarısına gerekçe mi hazırlıyorlar? Biraz evvel Mardin ‘ta patlama oldu! pic.twitter.com/6nC6J5Fpcp

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter