Επίθεση Ερντογάν στη Γερμανία: Λογοδοτήστε εσείς για το Ολοκαύτωμα και αφήστε τη γενοκτονία των Αρμενίων

«Γερμανία στο ξαναλέω: Λογοδότησε πρώτα εσύ για το Ολοκαύτωμα, λογοδότησε εσύ πρώτα για την εξόντωση 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια. Είσαι η τελευταία χώρα η οποία μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων». Με αυτά τα λόγια επιτέθηκε στη Γερμανία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν, αντιδρώντας στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την γερμανική Βουλή.

“Εξάλλου, η Τουρκία δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα αυτό. Τα τουρκικά αρχεία είναι στη διάθεση των επιστημόνων”. «Εάν βρείτε κάτι που να το επιβεβαιώνει τότε είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε. Η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μαζικών φόνων, η ιστορία μας είναι μια ιστορία ευσπλαχνίας. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας»συνέχισε. “Φυσικά και θα βλάψει τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου”, συμπλήρωσε ο Ρ.Τ. Ερντογάν, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένα πώς θα αντιδράσει.

Η αποστροφή αυτή της ομιλίας του Προέδρου του Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη αναπαράγεται σήμερα από όλο τον γερμανικό Τύπο.

Ο γερμανικός Τύπος σημειώνει και την επίθεση του Τούρκου Προέδρου κατά των Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι υπερψήφισαν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στο γερμανικό Κοινοβούλιο: «Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι Τούρκοι, αλλά τι είδους Τούρκοι είναι τέλος πάντων. Το αίμα τους πρέπει να εξεταστεί από αιματολογικό εργαστήριο. Το αίμα τους είναι χαλασμένο». Ο Ερντογάν τους κατηγόρησε μάλιστα ότι είναι το μακρύ χέρι του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη Γερμανία. «Είναι ούτως ή άλλως γνωστό τίνος φερέφωνα είναι», είπε.