Αιγύπτιος υπουργός: Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Σε πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης αναφέρθηκε ο Yπουργός Αεροπορίας της Αιγύπτου, Σερίφ Φάθι, σε συνέντευξη Tύπου που έδωσε για την συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir.

Ο κ. Φέθι τόνισε πως και το ενδεχόμενο τεχνικού προβλήματος ως πιθανή αιτία συντριβής “δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμη”. Βέβαια, στο τέλος της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, υπό την πίεση των δημοσιογράφων, παραδέχτηκε ότι “το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας είναι πιο πιθανό από την τεχνική βλάβη”.

Ακόμη, ο Αιγύπτιος Υπουργός ανέφερε ότι οι έρευνες από τους αρμόδιους επικεντρώνονται κοντά στην Κάρπαθο, να σημειωθεί όμως, πως τη στιγμή της δήλωσής του δεν είχαν βρεθεί ακόμη τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι “δεν είχε γίνει γνωστό κάποιο πρόβλημα ασφαλείας με κάποιους από τους επιβάτες” και επέμεινε ότι “τα ταξίδια προς την Αίγυπτο παραμένουν ασφαλή”.

Στην ερώτηση για το αν είχε αυξηθεί η τρομοκρατική απειλή πριν το αεροπορικό δυστύχημα, ο Φάθι αρκέστηκε να απαντήσει πως “αυτό δεν το γνωρίζω”. Ο Αιγύπτιος υπουργός επιβεβαίωσε ακόμη ότι το Airbus είχε κάνει μια στάση στην Τυνησία πριν αναχωρήσει για Παρίσι από όπου λίγες ώρες αργότερα απογειώθηκε για Κάιρο.

Ο Φάθι κατέληξε λέγοντας πως “δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα από τις μαρτυρίες ορισμένων ότι είδαν λάμψεις στον ουρανό κατά την εξαφάνιση του αεροσκάφους”, με αφορμή δήλωση ένος μάρτυρα πως είδε λάμψεις στον ουρανό.