"Πνίγηκε" στο αίμα η Βαγδάτη - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη (upd)

Τον θάνατο και τον πανικό “σκόρπισε” ένας βομβιστής αυτοκτονίας στη Βαγδάτη, όταν πυροδότησε εκρηκτικά νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης στην αγορά του Σαντρ Σίτι.

Από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώθηκαν 63 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 80 ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε λίγο αργότερα το Ισλαμικό κράτος, με την πρωτεύουσα του Ιράκ να έχει λάβει πλέον αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτών έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές.

Η σημερινή έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε μεγάλες φθορές σε πολλά κτίρια και αυτοκίνητα.

Λίγες ώρες αργότερα, δύο ακόμα βομβιστές αυτοκτονίας “χτύπησαν” κοντά σε σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας, προκαλώντας το θάνατο περίπου 30 ακόμα ανθρώπων.

Ο Πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι και άλλοι ιρακινοί αξιωματούχοι έχουν αποδώσει τις επιθέσεις στην πίεση που δέχονται οι τζιχαντιστές, λόγω των εδαφικών απωλειών που υφίστανται υπό την πίεση των κυβερνητικών δυνάμεων.