Αεροδρόμιο Βρυξελλών: Μεγάλη ταλαιπωρία λόγω μέτρων ασφαλείας

Ακόμη και τις πτήσεις τους χάνουν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξαιτίας των νέων ελέγχων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στον συγκεκριμένο αερολιμένα, είχαν χάσει την ζωή τους 16 άνθρωποι από την βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση τόσο “περίεργη” που αναγκάστηκε να το παραδεχθεί ακόμη και η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, το οποίο πλέον λειτουργεί στο 80% από το 20% που ήταν όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό μετά από την αιματηρή επίθεση.

Οι καθυστερήσεις αρκετών ορών λόγω των αστυνομικών ελέγχων στην είσοδο του κτιρίου έχουν προκαλέσει την διαμαρτυρία των επιβατών ενώ παράλληλα εμφανίζονται νέοι κίνδυνοι για την ασφάλεια μια και εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης ο κόσμος συνωστίζεται στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου.

Μεταξύ των επιβατών που υπέφεραν από την πολύωρη αναμονή, ήταν μέχρι και ο πρώην Πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ, ο οποίος έχασε την πτήση του για τη Βουδαπέστη, καθώς περίμενε στην ουρά για 2 ώρες και 40 λεπτά.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα το σκεφτώ ξανά πριν διαλέξω το αεροδρόμιο των Βρυξελλών», είπε ο Λετέρμ στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws. «Νομίζω ότι το Παρίσι είναι καλύτερη επιλογή», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου κατηγόρησε την αστυνομία, που αποφάσισε να ελέγχει όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές τους στην είσοδο. «Διάολε! Δουλέψαμε μέρα και νύχτα για 40 ημέρες προκειμένου να ξανανοίξει το αεροδρόμιο και κάποιοι αστυνομικοί εφαρμόζουν αυτό το παράξενο σύστημα των εκ των προτέρων ελέγχων», έγραψε στο facebook ο πρόεδρος του ΔΣ του αεροδρομίου των Βρυξελλών, Μαρκ Ντεσεμάεκερ. «Εγκαταλείψτε το… Πυροβολούμε τους εαυτούς μας στα πόδια και γελοιοποιούμαστε στο εξωτερικό», ανέφερε ακόμη.

Από την πλευρά της, η αστυνομία απέδωσε τα προβλήματα στις ελλείψεις προσωπικού των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας, που κάνουν τους αρχικούς ελέγχους. «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για τη βελτίωση των ελέγχων, αλλά ένα πράγματα είναι ξεκάθαρο: η ασφάλεια στο αεροδρόμιο πρέπει να είναι καλύτερη από ότι πριν από τις 22 Μαρτίου», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.