Ξενοφοβικό παραλήρημα από το AfD - Tο Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία

Εκλογικό μανιφέστο, στο οποίο διακηρύσσεται ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα, ενέκριναν τα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Επίσης το κόμμα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων και της μπούρκας.

Το ξενοφοβικό AfD καταγράφει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά έως και 14% και συνιστά μια σοβαρή πρόκληση για την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και το συντηρητικό κόμμα της, όπως και για άλλα κόμματα στη γερμανική πολιτική σκηνή, εν όψει των εκλογών του 2017.

Στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του, πολλά από τα 2.000 στελέχη του χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τις απόψεις που εξέφρασαν ομιλητές από το βήμα υπέρ της λήψης μέτρων κατά των “συμβόλων εξουσίας του Ισλαμισμού”, ενώ αποδοκίμασαν τις εκκλήσεις για διεξαγωγή διαλόγου με τους μουσουλμάνους της Γερμανίας.

“Το Ισλάμ είναι κάτι το ξένο σε εμάς και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να επικαλείται την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας στον ίδιο βαθμό με τον Χριστιανισμό”, είπε ο Χανς Τόμας Τιλσνάιντερ, βουλευτής του AfD στο κρατίδιο της Σαξονίας- Άνχαλτ προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Το κεφάλαιο του εκλογικού μανιφέστου του AfD που αναφέρεται στους μουσουλμάνους έχει τίτλο “το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία”. Μεταξύ άλλων προτείνεται στο κείμενο να απαγορευτούν οι μιναρέδες και η μπούρκα. Σημειώνεται ότι στη Γερμανία διαμένουν σχεδόν 4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, περίπου το 5% του συνόλου του πληθυσμού.

Χθες τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές αριστερών κομμάτων συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς επιχείρησαν να εισβάλουν στο πρώτο συνέδριο των μελών του AfD. Σχεδόν 500 άνθρωποι συνελήφθησαν και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.