Έκρηξη στο Παρίσι: Αιτία η διαρροή αερίου - Τραυματίστηκαν και πυροσβέστες

Σε διαρροή αερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε ένα κτιριακό συγκρότημα στο κέντρο του Παρισιού.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 17 άτομα εκ των οποίων οι 11 είναι πυροσβέστες με τον έναν να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα σωστικά συνεργεία και την αστυνομία.

Οι πάνω όροφοι έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές όπως και η στέγη του κτιρίου, από την οποία υψώθηκε πυκνός μαύρος καπνός.

Έντονη οσμή καμένου έχει καλύψει τη συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα της πολιτικής προστασίας.

«Βρισκόμουν σπίτι μου, τα τζάμια των παραθύρων σείστηκαν ακόμα και στο κτίριό μου, που βρίσκεται δύο δρόμους μακρύτερα. Και κατόπιν πυκνός γκρίζος καπνός και αυτή η μυρωδιά του καμένου. Λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών, σκεφτήκαμε ότι επρόκειτο για μία επίθεση» περιέγραψε μία κάτοικος της περιοχής, η Σιλβί Γκιγιομέν, 51 ετών.