"Προφήτης του Θεού" ο άνδρας που τράβηξε όπλο στο Καπιτώλιο

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο άνδρας που έσπειρε τον πανικό στο Καπιτώλιο χθες το βράδυ.

Ενώ βρισκόταν στο κέντρο των επισκεπτών στο Καπιτώλιο τράβηξε όπλο, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τον τραυματίσει κατά την αντίδρασή του, καθώς χτύπησε ο συναγερμός την ώρα που ο δράστης περνούσε από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου.

Τα θραύσματα τραυμάτισαν μια γυναίκα η οποία νοσηλεύεται χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Ο 66χρονος Λάρι Ντόσον από το Τενεσί είναι παλιός γνωστός των αμερικανικών αρχών μια και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συλληφθεί γιατί είχε διακόψει τις εργασίες της βουλής των αντιπρόσωπων φωνάζοντας ότι ήταν «Προφήτης του Θεού».

Τότε είχε εκδοθεί διαταγή να παραμείνει μακριά από τους χώρους του Καπιτωλίου, κάτι που δεν λογάριασε ιδιαίτερα ο Ντόσον. Μετά από τα χθεσινά επεισόδια, σε βάρος του 66χρονου δράστη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή όπλου και για επίθεση σε βάρος αστυνομικού.

Το περιστατικό έγινε στο χώρο των επισκεπτών, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια ξενάγηση σε τουρίστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Αμέσως δόθηκε εντολή από την αστυνομία προς στους εργαζόμενους να βρουν καταφύγιο και σε όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν. Προληπτικά, αποκλείστηκε και ο Λευκός Οίκος.