Νηπιαγωγεία, σχολεία και κέντρα νεότητας έχει "βάλει στο μάτι" το ISIS

Παιδιά Εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία έχει βάλει στόχο το Ισλαμικό Κράτος καθώς είχε ετοιμάσει σχέδιο με επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία και κέντρα νεότητας, σύμφωνα με το Sky News, επικαλούμενο πηγές μυστικών πληροφοριών.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής σύνταξης ξένων ειδήσεων Σαμ Κίλι, αυτή η απίστευτη πληροφορία ήρθε από έξι πράκτορες που συνελήφθησαν στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ την περασμένη εβδομάδα.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία για τις μυστικές υπηρεσίες που ενημέρωσαν το βρετανικό μέσο ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια του ISIS ενώ το Ρόιτερς δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την είδηση. Παράλληλα οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν εύκαιροι για δηλώσεις.

“Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η τουρκική αστυνομία έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας πέρα από το ήδη υψηλό επίπεδο συναγερμού που υπάρχει, ενώ η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση”, είπε το Sky News στον ιστότοπό του, μεταφέροντας τις δηλώσεις μέλους των μυστικών υπηρεσιών.

“Κεκαλυμμένα και άλλα μυστικά αντιτρομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται όλες τις ώρες της μέρας και νύχτας. Αυτή (η πληροφορία) είναι μεγαλύτερη από έναν πιθανό κίνδυνο. Είναι ενεργό σχέδιο”, είπε η πηγή.

Σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία χθες, το Ισραήλ συμβούλευσε τους πολίτες του που ταξιδεύουν στη Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα “το συντομότερο δυνατό”, προβλέποντας και άλλες επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις αναφορές του Sky, ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο.