Σκότωσε την κόρη του για "λόγους τιμής"

Ένα 18χρονο κορίτσι από την Λαχόρη του Πακιστάν, έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό από τον ίδιο του τον πατέρα. Ο άνδρας σκότωσε την κόρη του για την “οικογενειακή τιμή”, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επειδή η κοπέλα αρνήθηκε να του πει πού βρισκόταν τις προηγούμενες πέντε ώρες.

Το έγκλημα συνέβη χθες Δευτέρα ενώ ο δράστης Μοχάμαντ Ρεχμάτ διαφεύγει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

“Ο πατέρας διέφυγε αφού σκότωσε την κόρη του και η αστυνομία τον καταζητεί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, ο Μοχάμαντ Γιακούμπ. “Φαίνεται πως πρόκειται για έναν φόνο τιμής”, πρόσθεσε.

Λόγω της “οικογενειακής τιμής”, εκατοντάδες γυναίκες χάνουν τη ζωή τους ενώ μια επίμαχη διάταξη του ισλαμικού δικαίου, που ισχύει σ’ αυτή τη χώρα, προβλέπει ότι οι άνδρες που σκοτώνουν γυναίκες της οικογένειάς τους μπορούν να διαφύγουν της καταδίκης αν οι οικείοι τούς “συγχωρήσουν” με αντάλλαγμα την καταβολή κάποιας αποζημίωσης.

Το έγκλημα έγινε μία ημέρα μετά την βράβευση με Όσκαρ ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ένα κορίτσι στο ποτάμι: Το τίμημα της συγχώρεσης”, που αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού το οποίο επέζησε ενός εγκλήματος αυτού του τύπου.

Η σκηνοθέτριά του, η Σαρμίν Ομπάιντ-Τσινόι, είχε συναντήσει πρόσφατα τον πακιστανό Πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος είχε τότε δεσμευθεί να βάλει ένα τέλος σ’ αυτή την “ποταπή” και “επαίσχυντη” πρακτική.