Απειλούν τα "Γεράκια": Δεν θα φταίμε εμείς για όσους πεθάνουν... (upd)

«Ο τουρισμός (…) είναι ένας στόχος που θέλουμε να καταστρέψουμε. Συμβουλεύουμε τους ξένους και Τούρκους τουρίστες να μην επισκέπτονται τις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας» σημειώνουν τα «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» σε μία ανακοίνωση που ανήρτησαν στον ιστότοπό τους.

Προειδοποίησαν επιπλέον ότι εκείνοι δεν θα είναι «υπεύθυνοι για όσους πεθάνουν στις επιθέσεις που θα διαπράξουν σε αυτούς τους τομείς».

Η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΤΑΚ («Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν») ανέλαβε πριν από λίγο την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, που στοίχισε την ζωή σε 28 ανθρώπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στις πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η οργάνωση κατηγορεί επιπλέον τον επικεφαλής του τουρκικού Κράτους ότι χειραγωγεί τις διεθνείς δυνάμεις εναντίον του κουρδικού λαού, ενώ προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις.

«Την 17η Φεβρουαρίου, μία επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε στις 18.30 (τοπική ώρα) στους δρόμους της Άγκυρας από έναν μαχητή καμικάζι εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής με στρατιώτες της φασιστικής τουρκικής δημοκρατίας» επιβεβαιώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΤΑΚ γνωστοποιεί επιπλέον ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένας 26χρονος Τούρκος, γεννηθείς στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία.