Στους ανακριτές σήμερα ο Σαρκοζί

Ενώπιον ανακριτών παρουσιάστηκε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προκειμένου να καταθέσει για τα πλαστά τιμολόγια και τον προϋπολογισμό της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2012. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε φωτορεπόρτερ του γαλλικού πρακτορείου ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Η έρευνα Bygmalion, όπως ονομάστηκε από το όνομα της εταιρείας που διοργάνωνε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Σαρκοζί, αφορά ένα σύστημα πλαστών τιμολογίων που είχε στόχο να συγκαλυφθεί η υπέρβαση του ανώτατου ορίου που προβλέπεται από τον νόμο για τις δαπάνες των προεκλογικών εκστρατειών των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, το οποίο ορίζεται στα 22,5 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι τα πλαστά τιμολόγια χρησιμοποιήθηκαν για να αποδοθούν στο δεξιό κόμμα UMP δαπάνες περίπου 18,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί τον προϋπολογισμό της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.

Στελέχη της εταιρείας Bygmalion και ορισμένοι πρώην αξιωματούχοι του UMP, αναγνώρισαν την ύπαρξη της απάτης αυτής, ωστόσο κανένας από τους πρωταγωνιστές της δεν κατηγόρησε τον Σαρκοζί ότι αυτός έλαβε τη σχετική απόφαση ή ήταν ενήμερος γι’ αυτό.

Πηγή: mega