Έρευνα προβλέπει ότι οι σημερινοί έφηβοι της Βρετανίας θα είναι εκατομμυριούχοι το 2050

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα για τους Βρετανούς έφηβους, καθώς έρευνα προβλέπει ότι οι νεαροί της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι εμφανίσιμοι εκατομμυριούχοι σε μερικές δεκάδες χρόνια από σήμερα. Η έκθεση με τίτλο “Η Βρετανία στον κόσμο το 2015”, την οποία εξέδωσε το ινστιτούτο Adam Smith προβλέπει ότι οι σημερινοί έφηβοι θα έχουν στο μέλλον επίπεδα διαβίωσης ίδια με αυτά των πλουσίων σήμερα.

Παρά το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών, ο πρόεδρος του ινστιτούτου Adam Smith, Madsen Pirie προβλέπει ανάπτυξη ύψους 2% τον χρόνο, πράγμα ικανό να κάνει τους εφήβους του σήμερα μελλοντικούς πλούσιους. Σύμφωνα με τον Madsen Pirie, η εκβιομηχάνιση της παραγωγής φαγητού και ενδυμάτων, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των νοικοκυριών, “θα αφήσει περισσότερο χρόνο στους χρήστες της τεχνολογίας και των μηχανών” να ασχοληθούν με ότι τους ευχαριστεί περισσότερο. Μάλιστα ο Pirie διαφωνεί με την άποψη ότι η χρήση μηχανών στην παραγωγή θα δημιουργήσει νέες χαμένες θέσεις εργασίας.

Η πρόοδος της τεχνολογίας και η μείωση των θέσεων εργασίας από την χρήση μηχανών, δεν θα επηρεάσει τον συνολικό αριθμό θέσεων εργασίας, αφού από την εξέλιξη της τεχνολογίας θα δημιουργηθούν νέες δουλειές, που με την σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Όμως οι έφηβοι του αύριο δεν θα σταματούν να δουλεύουν. “Η σύνταξη σαν concept θα εξαφανιστεί, καθώς οι άνθρωποι δεν θα κατανοούν καν πως γινόταν στο παρελθόν κάποιος να δουλεύει σαράντα χρόνια και να κάθεται τις δεκαετίες που ακολουθούν”, γράφει ο Pirie. Όπως αναφέρεται, οι γενιές του μέλλοντος, δεν θα είναι μόνο πλουσιότερες, αλλά και πιο όμορφες, εξαιτίας την εξέλιξης στην τεχνολογία των φαρμάκων.

Πηγή: newmoney.gr