Έφηβος πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους σε χωριό στον Καναδά

Τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με πυροβολισμούς από έφηβο στο χωριό Λα Λος, της επαρχίας Σασκάτσουαν, στον βορειοδυτικό Καναδά.

Ο νεαρός σκότωσε αρχικά τα δύο μικρότερα αδέλφια του και στη συνέχεια μετέβη στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής, όπου άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μία δασκάλα, κόρη του δημάρχου, και ένα κορίτσι. “Η Μαρί Ζανβιέ, μια 23χρονη δασκάλα, σκοτώθηκε από τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος προηγουμένως είχε πυροβολήσει δύο αδέλφια του”, έγραψε η ιστοσελίδα της εφημερίδας Saskatoon StarPhoenix, επικαλούμενη τον πατέρα της εκπαιδευτικού.

Νωρίτερα, η Μορίν Λέβι, ανώτερη αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, ανέφερε ότι ο ύποπτος συνελήφθη έξω από το σχολείο του Λα Λος και το πυροβόλο όπλο που είχε μαζί του κατασχέθηκε. Η αξιωματικός της αστυνομίας δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για τον ύποπτο ή τα θύματα, περιοριζόμενη να πει ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν αεροπορικώς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σασκατούν, 600 χλμ. από το χωριό Λα Λος.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα σε δύο τοποθεσίες, σε μια κατοικία στο Λα Λος και στο σχολείο. Οι καναδικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο για τα κίνητρα του δράστη, ούτε έχουν κατονομάσει τον ίδιο ή τα θύματά του.

Ο Τζο Λεμέγκρ, που ζει λίγο έξω από το χωριό Λα Λος δήλωσε πως ο έφηβος “αφού πυροβόλησε τα δύο αδέλφια του, επέστρεψε περπατώντας στο σχολείο και πυροβόλησε… μια δασκάλα κι ένα άλλο κορίτσι. Είναι και οι δύο νεκρές. Τέσσερις πέθαναν” και πρόσθεσε: “Ξέρω την οικογένεια. Η μητέρα του είχε πάει στη δουλειά της (…) και η γιαγιά του είχε πάει να κάνει κάποια ψώνια. Τότε το έκανε”.