A Ninja (of Sorts)

“As frustration grows, there will be voices urging us to fall back into tribes, to scapegoat fellow citizens who don’t look like us, or pray like us, or vote like we do, or share the same background. We can’t afford to go down that path.” Απόσπασμα από το χθεσινό -και τελευταίο- State of the Union του Barack Obama, μέσα από το οποίο κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος και να μην υποκύψουν στο φόβο.

Το βιντεάκι αυτό, το οποίο ανέβασε η επικοινωνιακή ομάδα του Λευκού Οίκου λίγο πριν την ομιλία στα social media, με έκανε για άλλη μια φορά να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ έχει αξιοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος την τεχνολογία σε εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και στην καθημερινή άσκηση πολιτικής την τελευταία δεκαετία. Μια συνοπτική ανασκόπηση της διαχρονικής παρουσίας του στα social media θα βρείτε στο άρθρο αυτό (το οποίο μάλιστα δίνει στον Obama τον τίτλο του social media ninja!), ενώ στο Social Hub του Λευκού Οίκου βλέπει κανείς πώς ένας μοντέρνος ηγέτης δημιουργεί τους δικούς του δίαυλους επικοινωνίας με τους πολίτες.

Αν τώρα για κάποιο λόγο το θέμα σας ενδιαφέρει περισσότερο, ρίξτε μια ματιά και στα βιβλία Communicator-in-Chief,The Social Media President αλλά και στο δικό μου αγαπημένο The Victory Lab, γιατί δεν είναι μόνο η τεχνολογία αλλά και η επιστήμη που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει κανείς την πολιτική εν έτει 2016.