Παρέμβαση Κοντονή υπέρ Καπράλου για τη θέση "Αθάνατου" στη ΔΟΕ

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η κίνηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να στηρίξει τον Σπύρο Καπράλο στην υποψηφιότητά του για μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στη θέση του αποχωρούντος Λάμπη Νικολάου.

Το θέμα, το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, χαρακτηρίζοντάς την πρωτοβουλία Κοντονή “αθλητικό φάουλ” και αποδίδοντάς την σε σκοπιμότητα ή, έστω, απειρία, αναπαρήγαγαν αθλητικά site, ενώ καυτηριάστηκε και από τον Γιώργο Παπαχρήστο στα “Νέα”, ο οποίος το χαρακτήρισε “ρουσφέτι”.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κίνηση αυτή εκθέτει τον κ. Καπράλο, ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν τοποθετείται πολιτικά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά εμφανίζεται ως ο εκλεκτός της κυβέρνησης στην κούρσα των τεσσάρων ελλήνων υποψηφίων για τη θέση, θέτοντας – εκτός των άλλων – σε σοβαρό κίνδυνο τη σχέση της Ελλάδας με τη ΔΟΕ.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των νέων μελών της οικογένειας των «Αθανάτων» θα γίνει από τη ΔΟΕ στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο το καλοκαίρι και σε αυτήν κατά παράδοση επιλέγεται και ένα μέλος από τη χώρα μας.