Οι Eagles of Death Metal απέτισαν φόρο τιμής στο Bataclan

To συγκρότημα Eagles of Death Metal, που βρισκόταν στη σκηνή όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στον χώρο συναυλιών Bataclan κι έσπειραν τον θάνατο την 13η Νοεμβρίου, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη, σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, το παριζιάνικο θέατρο.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο Bataclan, όπου το συγκρότημα από την Καλιφόρνια έδινε συναυλία και σκότωσαν τουλάχιστον 90 ανθρώπους που την παρακολουθούσαν.

Τα μέλη του συγκροτήματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άφησαν λουλούδια, ξέσπασαν σε λυγμούς κι αγκαλιάστηκαν στο σημείο, όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατίας, μπροστά στον συναυλιακό χώρο. Μπροστά τους βρίσκονταν αμέτρητα μηνύματα που άφησαν πολλοί πολίτες τιμώντας τους νεκρούς των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Επικρατούσε σιγή, ενώ κάθε μέλος του συγκροτήματος απότιε φόρο τιμής και έσκυβε για να διαβάσει κάποιο από τα μηνύματα, να δει από κοντά τα κεριά ή τα μπουκέτα των λουλουδιών. Οι μουσικοί παρέμειναν για πολλή ώρα στο σημείο, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση, ενώ έκλαιγαν και κοιτούσαν τις φωτογραφίες των θυμάτων.

Ένας εξ αυτών άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη και των 90 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας από τις σφαίρες της ομάδας των τζιχαντιστών.

Πολίτες που βρέθηκαν επίσης στην Λεωφόρο Βολτέρου τους χειροκρότησαν θερμά αψηφώντας τη βροχή.

Μια Παριζιάνα, η Κορίν, επισήμανε στο Reuters ότι η οδύνη έχει κατακλύσει τις ψυχές όλων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Νιώθουμε πραγματικά πολύ λυπημένοι. Τόσες απώλειες, τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι που σκοτώθηκαν, που απλά ήθελαν να διασκεδάσουν» προσέθεσε η ίδια.

Για την πλειονότητα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, η παρουσία του συγκροτήματος λιγότερο από ένα μήνα μετά την τραγωδία ήταν ένα σύμβολο δύναμης και μια ένδειξη θάρρους.