Χάνονται οι ελπίδες για τους 29 εργαζόμενους στην πλατφόρμα της Κασπίας

Ελάχιστες είναι πλέον οι ελπίδες για τη διάσωση των 29 εργατών που παραμένουν αγνοούμενοι δύο μέρες αφότου η εξέδρα άντλησης πετρελαίου όπου εργάζονταν, στα αζέρικα νερά της Κασπίας Θάλασσας, τυλίχθηκε στις φλόγες.

«Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης […] Σχετικά με αυτούς που δεν έχουμε βρει έως τώρα […] Πιστεύουμε πως ο Θεός θα τους βοηθήσει, μολονότι είναι πιθανότατα αδύνατο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώτος αντιπρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας SOCAR, Χόσμπαχ Ουσιφζάντε, όπως αναφέρει το skai.gr.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ κήρυξε την Κυριακή ως μέρα εθνικού πένθους, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι οι 29 αγνοούμενοι δεν θα βρεθούν ζωντανοί.

Οι αγνοούμενοι πιστεύεται ότι πέθαναν στα ταραγμένα νερά όταν η σωσίβια λέμβος όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω στην εξέδρα έπεσε απότομα στη θάλασσα.

Τριάντα-τρεις από τους εργάτες που βρίσκονταν στην πλατφόρμα όταν ξέσπασε η φωτιά έχουν διασωθεί, ενώ ένας εργαζόμενος έχει επιβεβαιωθεί ως νεκρός, κάτι που σημαίνει πως ο τελικός απολογισμός μπορεί να φτάσει τους 30 νεκρούς. Ο κ. Ουσιφζάντε προσέθεσε ότι τρεις ακόμα εργάτες, που απασχολούνται σε άλλη εξέδρα της SOCAR στην Κασπία, παραμένουν αγνοούμενοι αφού η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών τους έριξε στη θάλασσα.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής εν μέσω δριμύτατης θύελλας που έπληξε την περιοχή, εξακολουθεί να μαίνεται, με τον κ. Ουσιφζάντε να εκτιμά ωστόσο πως το μέτωπο θα έχει κατασβεστεί έως το βράδυ της Κυριακής.