Βίζερ: Τέσσερα κριτήρια για χρέος και έξοδο στις αγορές

Τέσσερα «καυτά μέτωπα» χωρίζουν την Αθήνα από την έναρξη της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους, υποστηρίζει μιλώντας στην Real  ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.  Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης γι αυτά είναι καθοριστικής σημασίας και για το χρέος αλλά και για την έξοδο στις αγορές, υποστηρίζει.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος διαμηνύει: «Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που αποτελούν πρόκληση για τις ελληνικές αρχές σε τέσσερα μέτωπα: Συντάξεις, φορολογικό, αγρότες και νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

«Αν το πρόγραμμα παραμείνει στη σωστή τροχιά, όπως είναι σήμερα, και μείνει έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, τότε νομίζω ότι η πρόσβαση στις αγορές είναι ένας εφικτός στόχος και μια λογική συνέπεια» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν αναμένεται να συνδεθεί με νέους όρους και νέο μνημόνιο. «Δεν νομίζω ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει να κάνει με κανένα νέο μνημόνιο. Κανείς στην Ε.Ε. από όσο γνωρίζω δεν ενδιαφέρεται να καταλήξουμε σε τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα».