Μόσχα: Μαχητές του ISIS είναι στην Ταϋλάνδη και στοχεύουν Ρώσους

Σοβαρή προειδοποίηση από τη Μόσχα ότι 10 Σύροι που εργάζονται για το Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν στην Ταϋλάνδη τον Οκτώβριο στοχεύοντας Ρώσους, έλαβαν οι αρχές της Μπανγκόνγκ σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο. Όπως μεταδίδει το BBC, έγγραφο της ταϋλανδικής αστυνομίας το οποίο και διέρρευσε ανέφερε ότι η πληροφορία μεταφέρθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας. Αξίζει να αναφερθεί ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Ρώσοι επισκέφθηκαν τη χώρα το 2013.

Από την πλευρά της η αστυνομία της Ταϋλάνδης ενημέρωσε ότι δεν έχει μπορέσει ακόμα να επιβεβαιώσει την παρουσία αυτών των Σύρων ενώ οι αρχές έκαναν έκκληση να επικρατήσει ηρεμία. Το έγγραφο που διέρρευσε ζητούσε αυξημένη αστυνόμευση γύρω από πιθανούς στόχους, έφερε την υποσημείωση “επείγον” και είχε χρονολογία 27 Νοεμβρίου.

Παράλληλα το εν λόγω έγγραφο ενημέρωνε ότι οι Σύροι αντάρτες είχαν εισέλθει στη χώρα μεταξύ της 15ης και της 31ης Οκτωβρίου. Οι ύποπτοι ταξιδιώτες φέρονται να ταξίδεψαν ξεχωριστά καθώς τέσσερις από αυτούς πήγαν στην Πατάια, δυο στο Πουκέτ, δυο στην Μπανγκόγκ και άλλοι δυο σε άγνωστη τοποθεσία.

Πηγή: mega