Ο Ινδός που δίνει διαμάντια, διαμερίσματα και αυτοκίνητα ως δώρα στους εργαζόμενους στην εταιρεία του

Ένας ασυνήθιστα γενναιόδωρος εργοδότης στη δυτική πόλη του Σουράτ έχει προσελκύσει την προσοχή σε ολόκληρη την Ινδία για τα ακριβά δώρα που παίρνει για το προσωπικό στην εταιρεία λείανσης διαμαντιών που του ανήκει. Τα δώρα είναι για το “Φεστιβάλ των Φώτων” (pre-Diwali gifts), μία ινδουιστική εορτή, που γίνεται κάθε φθινώπορο στην Ινδία. Αυτοκίνητα, διαμερίσματα και κοσμήματα με διαμάντια είναι μεταξύ των ασυνήθιστων “bonus πίστης” που παρέδωσε στους υπαλλήλους της Hari Krishna Exports (εταιρείας εξαγωγών) ο πρόεδρό της, Savjibhai Dholakia.

πρόεδρος

Από τους 1.268 εργαζόμενους που ανταμείβονται για την αφοσίωση και την απόδοση, σχεδόν 500 επέλεξαν αυτοκίνητα Fiat Punto, ενώ 207 πήραν διαμερίσματα και 570 εργαζόμενοι επέλεξαν κοσμήματα.

Όπως αναφέρει και σε άρθρο της η Guardian, το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβράβευσης ξεκίνησε στην εταιρεία πριν από δύο χρόνια, όταν και είχαν δοθεί τρία αυτοκίνητα. Πέρυσι δόθηκαν 70 αυτοκίνητα ως κίνητρο επιτυχίας στους εργαζόμενους. «Δημιουργήσαμε την πείνα μεταξύ των εργαζομένων – που λειτουργούν καλύτερα, παίρνουν σπίτι καλύτερα κίνητρα,» δήλωσε ο Dholakia. Η εταιρεία του εξάγει σήμερα διαμάντια σε περισσότερες από 50 χώρες μέσω θυγατρικών εταιρειών στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Χονγκ Κονγκ.