Μπαράζ συλλήψεων στο Βέλγιο για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Σειρά υπόπτων που πιστεύεται ότι συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συνέλαβε η Αστυνομία του Βελγίου στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, σύμφωνα με το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι Αρχές εργάζονται με βάση το σενάριο ότι μια δεύτερη ομάδα τρομοκρατών, που είτε συμμετείχε στις επιθέσεις είτε υποστήριξε τους δράστες, κατόρθωσε να διαφύγει στο γειτονικό Βέλγιο.  Όπως μεταδίδει η γαλλική «Liberation», σύμφωνα με το skai.grt, στο Βέλγιο έως τώρα έχουν συλληφθεί τρία άτομα που μπορεί να ήταν μέλη ή συνεργοί του δεύτερου γκρουπ τρομοκρατών.

Τα βλέμματα των αστυνομικών στράφηκαν στο Μολενμπέκ αφότου, σύμφωνα με την «Le Monde», το βράδυ της Παρασκευής εντόπισαν ένα αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί από τους τρομοκράτες και έφερε μια κλήση που είχε εκδοθεί στο εν λόγω προάστιο των Βρυξελλών.

Νωρίτερα πάντως, γάλλοι ερευνητές είχαν εκτιμήσει πως οι δράστες των επιθέσεων ήταν οκτώ και έχουν όλοι σκοτωθεί, όμως δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν συνεργοί τους που τους υποστήριξαν και διαφεύγουν της σύλληψης. Έως τώρα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.