Δεκάδες κτίρια στον κόσμο και στην Ελλάδα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας

Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας έχουν «ντυθεί» εκατοντάδες εμβληματικά κτίρια σε ολόκληρο τον πλανήτη ως ένδειξη συμπαράστασης στο γαλλικό λαό και τα θύματα τω ν τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στην συμβολική κίνηση συμμετέχει και η Αθήνα.  «Το μυαλό και η καρδιά μας είναι στο Παρίσι. Ευρώπη ενωμένη, ελεύθερη και ασφαλής» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, με μήνυμά του που ανάρτησε και στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter.

Η πόλη της Αθήνας συμπαρίσταται στο γαλλικό λαό και την πόλη του Παρισιού, με την οποία τη συνδέουν ιστορικοί και στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας και συμμετέχει στο παγκόσμιο πένθος.

Μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας κυματίζουν από το πρωί μεσίστιες οι σημαίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμβολικά το δημαρχείο θα φωτιστεί στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου θα παραμείνουν σβηστά τα φώτα του εορταστικού στολισμού της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε σιωπηρή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό, απόψε στις 20.00, έξω από τη γαλλική πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε και ο Λευκός Πύργος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επισκέφθηκε το Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων.

Καταδίκασε τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, εξέφρασε τη συμπαράσταση στον λαό της Γαλλίας και τόνισε πως όλοι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι, να μην φοβηθούν και να μην υποχωρήσουν.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον λαό της Γαλλίας και καταδίκης των χθεσινών πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι πραγματοποιείται έξω από το κτήριο του Γαλλικού Προξενείου, στη Λεωφόρο Στρατού.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μέσω του Διαδικτύου, και οι συγκεντρωμένοι κρατάνε αναμμένα κεριά, λουλούδια και πανό με συνθήματα εναντίον του φόβου.

Πηγές: ethnos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ