Βενεζουέλα: «Κούρεμα» στον προϋπολογισμό μετά την κατρακύλα στις τιμές του πετρελαίου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο δήλωσε την Παρασκευή ότι ο ίδιος και οι άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να δεχθούν μειώσεις μισθών, ως μέρος των περικοπών του προϋπολογισμού που ο ίδιος εξήγγειλε εξ αιτίας της κατρακύλας της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.

«Αυτό είναι ένα τεστ για μένα», δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση, επαναλαμβάνοντας ότι η Βενεζουέλα θα ασκήσει πιέσεις στο πλαίσιο του πετρελαϊκού καρτέλ καθώς και μεταξύ των μη μελών του ΟΠΕΚ για μια διεθνή τιμή 100 δολάρια ανά βαρέλι. «Έχω ζητήσει την αναθεώρηση των μισθών των υπουργών και των αξιωματούχων των κρατικών επιχειρήσεων, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος πέρυσι κέρδισε τις εκλογές διαδεχόμενος τον αείμνηστο Ούγκο Τσάβες και τώρα βλέπει τη δημοτικότητά του να υποχωρεί σημαντικά εν μέρει λόγω της οικονομικής κρίση ανακοίνωσε τη θέσπιση μιας νέας επιτροπής η οποία θα προτείνει περικοπές των δημοσίων δαπανών. «Η εν λόγω επιτροπή πρόκειται να πάρει τσεκούρι και να κόψει όπου πρέπει», είπε, προσθέτοντας ότι χρειάζονται διάφορες περικοπές στον προϋπολογισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64100919