Ρωσία: "Είναι ακόμη κανείς Charlie;"...

Την οργή του Κρεμλίνου προκάλεσε το γαλλικό σατυρικό περιοδικό “Charlie Hebdo” λόγω δύο σκίτσων που δημοσίευσε με θέμα τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου στο Σινά.

Στο ένα σκίτσο απεικονίζεται ένας τρομοκράτης του “Ισλαμικού Κράτους” να προστατεύει το κεφάλι του καθώς πέφτουν πάνω του συντρίμμια και επιβάτες του αεροπλάνου, σχολιάζοντας ότι “η ρωσική αεροπορία εντείνει τους βομβαρδισμούς” και στο άλλο μια νεκροκεφαλή επιβάτη με γυαλιά ηλίου λέει “οι κίνδυνοι των ρωσικών χαμηλού κόστους εταιριών – θα έπρεπε να πάρω την “Air – Κοκαΐνη””.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Νμτίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε τα σκίτσα ως “βλασφημία”. “Δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία” πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι προσπάθησε να βρει ανάλογα σκίτσα για τους δολοφονημένους, από τρομοκράτες, σκιτσογράφους του περιοδικού αλλά δεν βρήκε. “Αν υπήρχαν, θα ήταν πάλι βλασφημία” υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τη διάθεση της ρωσικής Δούμας να αντιδράσει νομικά η Ρωσία, ο Πεσκόφ είπε ότι “η κρίση των γαλλικών ηθών είναι θέμα των Γάλλων”.

Πιο δηκτική ήταν η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία, στη σελίδα της στο Facebook έγραψε: “Είναι ακόμη κανείς Charlie;” παραπέμποντας στις διαδηλώσεις συμπαράστασης προς το περιοδικό όταν έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης.