Άνγκελα Μέρκελ: Χρειαζόμαστε πολιτική διαδικασία στη Συρία

Την αρχική της εκτίμηση ότι στη Συρία θα χρειαστούν στρατιωτικές προσπάθειες επανέλαβε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της σε γερμανικό ραδιοσταθμό, συμπληρώντας παράλληλα ότι “οι στρατιωτικές προσπάθειες δεν θα φέρουν τη λύση, χρειαζόμαστε μια πολιτική διαδικασία, αλλά πράγματι αυτή δεν τα πάει τόσο καλά ακόμη”.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι στις συνομιλίες θα είναι απαραίτητο να εμπλακεί το καθεστώς του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως και η αντιπολίτευση προκειμένου “να επιτύχουμε μια πολιτική λύση”. Σημαντικό ρόλο θα μπορούσαν να διαδραματίσουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, όπως άλλωστε και η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Ερωτηθείσα και για το σκάνδαλο που ξέσπασε για παραποίηση των στοιχείων κατά τους ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων από την Volkswagen, υποστήριξε ότι “η φήμη της γερμανικής οικονομίας και η εμπιστοσύνη στην γερμανική οικονομία δεν κλονίστηκε σε αυτόν τον βαθμό που να μην θεωρούμαστε πλέον ένας καλός επιχειρηματικός τόπος” και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Volkswagen θα οδηγήσει γρήγορα σε διαφάνεια και θα ξεδιαλύνει την υπόθεση.