Με αίμα βάφτηκε ράλι στην Λα Κορούνια της Ισπανίας: 6 νεκροί, 16 τραυματίες

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ράλι που πραγματοποιούνται στην Λα Κορούνια της Ισπανίας όταν αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πίστα και έπεσε πάνω σε θεατές προκαλώντας το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 16.

Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην Ισπανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς μεταξύ των θυμάτων ήταν 2 έγκυες γυναίκες και ένα 8χρονο παιδί. Έξι από τους τραυματίες, εξάλλου, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Γύρω στις 20:00 (τοπική ώρα του Σαββάτου) συνέβη το τραγικό συμβάν στη διάρκεια του αγώνα Ράλι στη Λα Κορούνια. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι αντιλήφθηκαν το αγωνιστικό αυτοκίνητο να πετάγεται από το χωματόδρομο στο πλήθος, ενώ ο οδηγός του προσπάθησε να πάρει μια στροφή με μεγάλη ταχύτητα.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει πάνω σε 20-30 άτομα, ενώ στο σημείο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δεν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας για να διαχωρίζουν τους θεατές από τον δρόμο.

Όπως μετέδωσαν τα ισπανικά ΜΜΕ οδηγός του οχήματος, μάρκας Pegeuot 206, ήταν ο Σέρτζιο Ταμπεάγιο Σάντε, με το παρατσούκλι Τίσι, ο οποίος ήταν στο αυτοκίνητο με τον συνοδηγό του Λουίς Μιγκέλ Πρέγκο.

Ο αγώνας διακόπηκε αμέσως, ενώ μεταξύ των επιβεβαιωμένων θυμάτων είναι τέσσερις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί 8 ετών. Μία από τις γυναίκες που σκοτώθηκαν ήταν εννέα μηνών έγκυος, ενώ ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ο σύντροφος της.